top of page
Search
  • Jack Soffers

Veulenverhaal vh KWPN over onze Nolet!Veulenverhaal: Nolet (v.Just Wimphof) een aangename verrassing 6 JULI 2018 | 13:55 Uitgelichte paarden

Ruim een maand geleden, tien dagen voor de uitgerekende datum, stond ze daar ineens: Nolet. Ze is het dertiende veulen voor Jack en Cindy Soffers, die na een blessure bij een merrie besloten om een veulentje te gaan fokken. Sindsdien is het raak. Ieder jaar wordt er een veulen geboren. “Onze eerste merrie Rolinda (stb PROK van Gribaldi uit Kolinda ster prest van Cocktail), was door een val achterover op haar rug onbruikbaar geworden voor de sport. We konden geen afscheid van haar nemen en besloten toen om de stap te zetten en te gaan fokken. Als je dan elf maanden later een veulen geboren ziet worden dan ben je verkocht. Zo bijzonder”, aldus Jack. “We misten nog nooit eerder een geboorte, maar Nolet was ons te snel af. We gingen ’s avonds de paarden voeren en toen stond ze al naast haar moeder. Gelukkig is alles goed gegaan. Tijdens haar eerste uren sprong ze al rond in de stal of was ze aan het drinken. Aan rust of slaap had ze schijnbaar geen behoefte, heel apart.” De moeder van Nolet is de stermerrie Equina (D-OC van Ampère uit Pipquina stb pref PROK van Rohdiamant). Uit deze moederlijn zijn al de nodige sportpaarden gekomen. “Wij kochten Equina met een zeer veelbelovend veulen van Johnson aan de voet, maar deze overleed helaas op tweejarige leeftijd. In het begin hebben we de fokkerij gecombineerd met dressuurtrainingen en -wedstrijden, maar uiteindelijk hebben we gekozen om haar volledig in te zetten voor de fokkerij. Wij waren namelijk zeer gecharmeerd van haar nafok. Ze heeft bij ons twee keer op rij een merrieveulen gegeven van GLOCK’s Toto Jr. beide veulens beschikken over veel ras en uitstraling.” Op de vraag hoe zij tot de hengstenkeuze van dit jaar zijn gekomen antwoordt Jack: “De hengstenkeuze is de voorpret van de fokkerij. Lang is er gediscussieerd en getwijfeld. Toto Jr. paste super bij haar, en we zouden er graag een hengstveulen van hebben. Maar drie jaar op rij dezelfde hengst, dat komt ook zo fantasieloos over, dus het moest iets anders worden. Een goed meewerkend karakter, is iets dat we steeds belangrijker zijn gaan vinden bij onze hengstenkeuzes. Just Wimphof lijkt ons een hengst die daarover beschikt. Ook zijn bloedvoering, souplesse en uitstraling trokken ons aan en maakten dat de keuze op Just Wimphof is gevallen.”

“We hebben nog geen concrete plannen met Nolet. Eigenlijk hadden we gezegd dat als het een merrieveulen zou zijn we haar dit jaar zouden verkopen omdat we de vorige twee merrieveulens al hebben aangehouden. Helaas is ze aan de late kant geboren waardoor ze nog te jong was voor de selecties voor de veulenveilingen. Dus misschien proberen we haar aan huis te verkopen of melden we haar aan voor de KWPN Online Veulenveiling. Maar we zijn zo tevreden en trots op Nolet dat we haar misschien wel aanhouden, het kan nog alle kanten op.”“Sinds we zijn begonnen met het fokken in 2004 zijn wij lid van het KWPN. Ook bij het gebruik van een hengst die bij een ander stamboek dan het KWPN is goedgekeurd, kiezen wij ervoor om het veulen bij het KWPN te registreren. Wij mogen trots zijn op ons Nederlandse stamboek.”


Meer informatie over het registeren van uw veulen(s)? Kijk dan hier eens. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Verwacht u binnenkort uw eerste veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben hierover enkele dingen op een rijtje gezet. Meer van dit soort berichten lezen? Ga dan naar de Veulenverhalen-pagina! Wilt u ook kans maken om iets te winnen met een foto van uw veulen? Lees hier hoe u mee doet aan de winactie én hoe u kans maakt dat ook uw veulen op onze website verschijnt!

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page